ALFA ROMEO TONALE - SUV PLUG-IN HYBRIDEN TIL FREMTIDEN

Den første mellemstore hybride plug-in SUV fra Alfa Romeo får sin debut ved dette års motorshow i Genève. Den nye Alfa Romeo Tonale har et urbant design og er kendetegnet ved ergonomi, høj kvalitet og ikke mindst dynamiske køreegenskaber.

 

• Konceptbilen til den første kompakte Alfa Romeo plug-in hybrid SUV har fået sin debut på Genèves internationale motorshow.

• Tonale Koncept bil deltager i det voksende segment, der fortolker Alfa Romeos skønhed. Det er et kompakt køretøj der appellere til det urbane og samtidig har en yderst atletisk personlighed.

• De karakteristiske træk ved den italienske stil projiceres ind i fremtiden, der rammer den perfekte blanding af Alfa Romeos værdsatte arv og forventning til fremtidens biler.

• I overensstemmelse med Alfa Romeo-manifestet er alle detaljer udformet efter førerens behov.

• Køreoplevelse ligger i ergonomi, materialer af høj kvalitet og frem for alt uovertruffen køredynamik.

• Tonale koncept omfavner elektrificering. State-of-the-art teknologi og køredynamik mødes for at udforske mulighederne og overkomme fremtidens udfordringer.

 

Alfa Romeo markerer sig på markedet for elektriske biler ved dette års motorshow i Genève. Her har fabrikken netop præsenteret sin nye, mellemstore SUV, Alfa Romeo Tonale konceptbil. Det er både Alfa Romeos første hybride plug-in og samtidig italienernes første bud på en mellemstor SUV. Den vil sætte sit præg på et af tidens hurtigst voksende segmenter på bilmarkedet ved at byde på usammenlignelig køreglæde og unikt italiensk design, som kun Alfa Romeo mestrer.

 

Futurisme møder italiensk skønhed

Den nye Alfa Romeo Tonale er designet med henblik på fremtiden, men med stærke referencer til historiske Alfa-modeller. Således er Tonale-modellen inspireret af den skønhed og de nuancer, som forbindes med organiske former og den måde lyset brydes på, men for Alfa-kenderne vil der være mange klassiske Alfa-linjer at spotte i det nye design, f.eks. fra den legendariske GT Junior.

 

Et mindeværdigt eksempel på Alfa Romeos ånd er det klassiske telefonhjul. I Tonale-modellen genskabes det cirkulære design på moderne vis gennem en let og arkitektonisk konstruktion, som fører tankerne tilbage til 1960'erne, hvor dette design for første gang sås i den ikoniske 33 Stradale-model.

 

Bilens indvendige design er i høj grad produceret med hensyn til alle passagerers komfort. Med håndlavede detaljer og eksklusive materialer som aluminium, læder og Alcantara-polstring byder bilens interiør velkommen til en behagelig og robust kørselsoplevelse for alle i bilen. Interiøret omfatter baggrundsbelyste paneler, der oplyser bilens midte, hvor det essentielle Alfa Romeo-element, DNA drive mode selector er placeret.

 

Alfa Romeo Tonale byder også på teknologiske standarder uden lige, som sikrer en behagelig og dynamisk køreoplevelse uden at fjerne fokus fra vejen. Et 12.3" digitalt instrumentbræt og en 10.25" touchscreen sørger for, at føreren kun skal koncentrere sig om køreturen.

 

Elektrisk motor skruer op for sportslige egenskaber 

Den elektriske motor åbner nye døre for, hvordan teknologi kan skabe en mere dynamisk køreoplevelse og maksimere glæden ved sportslig kørsel.

 

Det skyldes, at Tonale tager den såkaldte DNA-funktion til nye højder og kan aktivere systemet på en måde, som ikke er set i nogen anden model fra Alfa Romeo. Med "Dynamic"-indstillingen får man det optimale udbytte af forbrændingsmotoren og den elektriske motor, som er placeret i bagenden. Derudover kan man via infotainment-systemets touchscreen indstille speeder, bremser og respons fra rattet ved brug af E-mozione-knappen.

 

"Natural"-indstillingen fortsætter med at optimere performance og administrerer automatisk samspillet mellem den elektriske motor og forbrændingsmotoren. Dette resulterer i besparelser af både energi og benzin uden at gå på kompromis med bilens performance. Den sidste indstilling, kaldet "Advance Efficiency" ændres til "Advance E" ved kørsel, der udelukkende benytter elektricitet.

 

Den nye hybrid er navngivet efter Tonale-passet, som ikke ligger langt fra Stelvio-passet i alperne, som er kendt for de storslåede højder, frodige vandfald og sne året rundt.