Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
 • OVERVIEW
 • DESIGN
 • TEKNOLOGI
 • DRIVLINJE
 • DYNAMIK
 • EFFEKTIVITET
 • NYHEDER

EN FORNEM ARV

En legende skabes

Siden 1923 har Quadrifoglio været symbolet på alle Alfa Romeos mest sportslige modeller.
Firkløveret, der blev opfundet af vinderen af Targa Florio, den legendariske kører Ugo Sivocci, er stadig i dag et varemærke for kompromisløs kvalitet og den italienske passion for præstationer.
Alle Alfa Romeos mest sportslige modeller har båret Quadrifoglio emblemet og Stelvio, mærkets allerførste SUV, er ingen undtagelse.
Den er tænkt til at være ´best in class´ og er ganske overlegen med hensyn til kraft, dynamisk ydelse og køreegenskaber – ganske enkelt indbegrebet af "La Meccanica delle Emozioni".

DESIGN

FORMGIVET PERFEKT

Et tidløst ikon, gentænkt

Giulia Quadrifoglio var det første kapitel i dette storslåede comeback, og Stelvio Quadrifoglio er forudbestemt til at fortsætte den stolte arv. Lige fra den ikoniske Trilobo front til den muskuløse bagende legemliggør den højtydende version af Alfa Romeos første SUV tydeligt den letgenkendelige italienske tilgang til bildesign. Perfekt proportioneret, designet til at skille sig ud og skabt til at give uforlignelig køreglæde.

KRAFT I SIN SKØNNESTE FORM

Blændende ved første øjekast

Fra luftindtagene i motorhjelmen til de specifikke kofangere og hjulkasser, fra de 20" letmetalfælge til udstødningen, der er fremstillet specifikt til at give en kraftfuld og adrenalinfremkaldende sound: Alt ved Stelvio Quadrifoglio er pågående, overraskende og straks til at få øje på. Ønsket om balance afspejles i de basale og muskuløse linjer og den perfekt afbalancerede stil og dynamik.

LINJER, SOM DEN SANDE ENTUSIAST ELSKER

En panoramaudsigt starter indefra

Når du placerer dig bag rattet i Stelvio Quadrifoglio, lægger du straks mærke til interiørets raffinement, et ekstremt fokus på detaljen og brugen af eksklusive materialer såsom læderet, der på luksuriøs vis indrammer instrumenterne og skærmen til Alfa Connect infotainmentsystemet. Sæderne betrukket med læder og Alcantara® giver ekstra punch og elegance, mens Sparco-sæder med kulfibersskal, der sikrer fast støtte under selv den mest sporty kørsel, fås som ekstraudstyr. Interiøret kan tilpasses i tre forskellige farver og et rat med Alcantara®/læder, og kulfiber-finish fås som ekstraudstyr.

KOMPROMISLØS KVALITET

Quadrifoglios unikke kendetegn

Stelvio Quadrifoglio er udstyret med en unik køreposition: høj, men sporty. I et cockpit med minimalistisk design og sofistikerede detaljer sidder føreren altid i centrum af køreoplevelsen. Indvendigt er der også fuld fokus på både optimale præstationer og komfort, og der er frihed og plads til masser af køreglæde. Detaljer såsom den røde Start-knap og de lækre gearskifte-padler i aluminium, monteret på rattet, varsler alle om spændende oplevelser.

 • DESIGN
 • EKSTERIØR
 • INTERIØR
 • UNIK
TEKNOLOGI

EKSKLUSIV INNOVATION FRA ALFA ROMEO

Unikke tekniske løsninger

Alfa™ Chassis Domain Control (CDC) koordinerer alle sine aktive systemer såsom Alfa™ DNA Pro, Alfa™ Active Suspension, Alfa™ Active Torque Vectoring og Alfa™ Integreret bremsesystem (IBS). Q4-firehjulstræksystemet kombineret med den 2,9-liters 6-cylindrede Bi-Turbo-motor på 510 hk øger den sporty følelse. Samtidig forbedrer Alfa™ Active Torque Vectoring trækkraften ved acceleration, og det reducerer understyring eller overstyring. Hjulophænget Alfa™Link, en letvægtsplatform og perfekt 50/50-balance mellem de to aksler er med til at garantere ekstraordinær dynamik.

ALFA™ CDC

Tillid kommer fra kontrol

I Stelvio Quadrifoglio koordineres sikkerhedssystemerne og de andre aktive systemer, der angår præstationerne på vejen, af den Alfa™ Chassis Domain Control (CDC) computeren. Fra Alfa™ DNA Pro til Alfa™ Active Suspension, fra Alfa™ Active Torque Vectoring til Alfa™ Integreret bremsesystem (IBS) synkroniseres alle funktioner for at sikre, at føreren nyder godt af det umiskendelige Alfa Romeo-touch: køreglæde uden sidestykke.

SIKKERHED

De ultimative sikkerhedssystemer

I Stelvio Quadrifoglio er Kollisionsadvarsel (FCW) med Automatisk nødbremse (AEB) herunder en fodgængerregistreringsfunktion, Vognbaneskiftadvarsel (LDW) og Blindvinkelalarm (BSM), som kontinuerligt overvåger tilstedeværelsen af objekter langs køretøjet. Alle er avancerede enheder, der sikrer et højt sikkerhedsniveau i enhver køresituation.Som ekstraudstyr kan leveres Adaptiv fartpilot (ACC) med Stop & Go-funktion.

IBS

Integreret bremsesystem

Det integrerede bremsesystem er en elektromekanisk enhed, der kombinerer funktionerne fra ESC systemet med bremsesystemet. Ud over at sikre en vigtig vægtoptimering tilbyder IBS systemet en meget præcis fornemmelse i bremsepedalen med et øjeblikkeligt feedback fra bremserne. Desuden reduceres bremsepedalvibrationerne ved aktivering af ABS, og det koordineres med stabilitetskontrollen.

 

INFOTAINMENT

Tilslutning uden grænser

Stelvio Quadrifoglio leveres med et nyt Alfa Connect infotainment-system, der styres af en intuitiv drejeknap. Takket være det nye AlfaTM Connect-system, der er udstyret med Apple CarPlayTM er det nu endnu lettere og sikrere med direkte adgang til al musik, kontakter, kort og apps på din iPhoneTM. Stelvio Quadrifoglio kan som ekstraudstyr også leveres med et Harman Kardon® Sound Theatre system med 14-højttalere med subwoofer.

 • TEKNOLOGI
 • ALFA CDC
 • SIKKERHED
 • IBS
 • INFOTAINMENT
DRIVLINJE

DRIVLINJE

Slip de store følelser fri

Med en motor i 100 % aluminium, der har attitude og sporty nerve, leverer Stelvio Quadrifoglio ydelse ud over ren power. Det, der gør køreglæden i Stelvio Quadrifoglio til noget helt særligt, er selvfølgelig også det perfekt afbalancerede forhold mellem kraft og vægt der placerer den blandt de bedste i sin klasse. På blot nogle få sekunder kan det hurtige og sporty kraftcenter i form af den 2.9 liter V6 Bi-Turbo-motor på 510 hk udløse en følelse af kraft, energi og præcision og på samme tid bevarer en grad af smidighed og styring, der er er nærmest utænkelig for nogen anden SUV.

 

MOTOR

En perfekt balance mellem kraft og følelse

Stelvio Quadrifoglio ligger blandt de bedste i klassen med hensyn til ydeevne. Den er udstyret med en 2.9 liter V6 Bi-Turbo-motor i aluminium på 510 hk kombineret med det nye Q4-firehjulstræksystem. Et effektforhold på 176 hk/l sikrer enestående acceleration fra 0 til 100 km/t på kun 3,8 sekunder. Desuden har den takket være sit cylinderdeaktiveringssystem (CEM) og sine vægtreduktionsløsninger såsom en kardanaksel i kulfiber en virkelig imponerende brændstofeffektivitet.

GEARKASSE

Passion ændrer alt til det bedre

Den sporty følelse i Stelvio Quadrifoglio kommer bedst til udtryk i den 8-trins automatgearkasse i Race-funktion, hvor der kan skiftes gear på blot 150 millisekunder. l manuel mode kan gearkassen betjenes med gearstangen på midterkonsolen eller med skiftepaddles udført i aluminium, monteret bag rattet. Gearskiftets hastighed varierer i forhold til det valgte køreprogram: kometagtig i RACE-funktionen og større komfort og effektivitet i ADVANCED EFFICIENCY-funktionen.

 • DRIVLINJE
 • MOTOR
 • GEARKASSE
DYNAMIK

DYNAMIK

En slående balance

Stelvio Quadrifoglios ideelle 50/50-vægtfordeling er en af dens mest unikke egenskaber, og den er resultatet af præcise og velovervejede valg af specifikke materialer: stål med høj styrke til karrosseri, aluminium til ophæng, døre, kofangere, motorhjelm, bagklap, forreste og bageste skærme samt kulfiber til kardanaksel. Kombinationen af disse elementer medfører en uforlignelig smidighed. Med det mest direkte styretøj i klassen og takket være hjulophænget Alfa™Link kan Stelvio Quadrifoglio tilbyde forbløffende niveauer af vejbalance, hvor Alfa Romeos berømte køreegenskaber genkendes tydeligt.

ALFA™LINK ACTIVE SUSPENSION

Bedste køreegenskaber i klassen

Stelvio Quadrifoglio er udstyret med Alfa™Link Active Suspension: et aktivt system, der giver direkte kontrol af hjulophængets opsætning. De tre forskellige tilgængelige funktioner – blød, medium eller hård – giver mulighed for at styre graden af affjedring via et simpelt tryk på DNA-vælgeren.

 

ALFA™ ACTIVE TORQUE VECTORING

Køreegenskaber uden sammenligning

Stelvio Quadrifoglio er udstyret med Alfa™ Active Torque Vectoring, som er et innovativt system, der sikrer optimal kraftfordeling mellem baghjulene takket være to elektronisk styrede koblinger. Selv ved høje hastigheder, i sving og på alle slags vejbelægning er resultatet optimale køreegenskaber.

ALFA™ DNA PRO KØREPROGRAM-VÆLGER

Et spektakulært træk

Alfa™ DNA Pro tilpasser straks Stelvio Quadrifoglios opførsel til den valgte kørefunktion    :

 • RACE: Deaktiverer ESC-stabilitessystemet, forbedrer udstødningslyden og maksimerer ydeevnen til sporty banekørsel.
 • DYNAMIC: Giver en mere præcis speederreaktion og øger hastigheden af gearskiftet og affjedringens reaktion til sporty køreegenskaber.
 • NATURAL: Moment og ophæng er kalibreret for at få optimal komfort: den perfekte balance til hverdagskørsel.
 • AVANCERET EFFEKTIVITET: Øger effektiviteten for at få maksimal brændstoføkonomi, det er også det bedst egnede køreprogram ved lavt vejgreb.
 • DYNAMIK
 • ALFALINK
 • TORQUE VECTORING
 • ALFA DNA PRO
EFFEKTIVITET

EFFEKTIVITET

Den perfekte balance mellem ydelse og effektivitet

Stelvio Quadrifoglio kombinerer ekstraordinær ydelse med overlegen effektivitet takket være systemet Alfa™Cylinders' Efficient Management (CEM), som giver 2.9 V6 Bi-Turbo-motoren mulighed for at deaktivere tre cylindre. Desuden giver den nyeste generation af Start&Stop-systemet ekstra brændstofbesparelser i bytrafik.

LETHED

Ultralette materialer

Stelvio Quadrifoglios enestående lethed og forhold mellem kraft og vægt garanteres af det omhyggelige valg af materialer, som bruges i konstruktionen. Karrosseriets stål af høj styrke og kofangernes, dørenes, ophængenes og motorens aluminium er solidt og ultralet, mens valget af kulfiber til kardanakslen er endnu et eksempel på de innovative, vægtbesparende løsninger.

FORBRUG

Forbrug reduceret til et minimum

På Stelvio Quadrifoglio fungerer alle de elektroniske systemer optimalt, og det er med til at minimere brændstofforbruget. Takket være det patenterede cylinderdeaktiveringssystem (CEM) og friløbsfunktionen i gearkassen kan Stelvio Quadrifoglio køre op til 11,1 km/l og udlede 210 g CO₂/km ved kombineret kørsel.

 • EFFEKTIVITET
 • LETHED
 • FORBRUG
NYHEDER

STELVIO QUADRIFOGLIO: DEN HURTIGSTE SUV

Rekordomgangstid på Nürburgring

Den første SUV i Alfa Romeos historie har allerede fundet sin plads i toppen af sin klasse. En omgangstid på 7 minutter og 51 sekunder på den legendariske Nürburgring-bane gav Alfa Romeos Stelvio Quadrifoglio titlen som hurtigste SUV i serieproduktion på banen. En fremragende præstation muliggjort af den avancerede teknologi i hjertet af denne ultrahøjtydende SUV, der for første gang kombinerer en 2.9 V6 Bi-Turbo-motor på 510 hk med det innovative Q4-firehjulstræksystem.Alfa Romeo har nu to rekordomgangstider på Nürburgring: den første med Giulia Quadrifoglio (hurtigste sedan i serieproduktion) og nu igen med Stelvio Quadrifoglio (hurtigste SUV i serieproduktion).