VORES HISTORIE

Den bemærkelsesværdige og dristige historie om vores brand:En inspirerende, fremadskuende metamorfose, der stadig fortsætter den dag i dag.

FORTÆLLINGEN, DER INSPIREREDE BILENS HISTORIE

Milano, d. 24. juni 1910
ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) lancerer sin første bil, 24 HP, designet af Giuseppe Merosi. Fem år senere overtages fabrikken af Nicola Romeo, der skifter navnet til Alfa Romeo. Mærket bliver hurtigt et ikon. Alfa Romeo sætter en nye standarder for bilindustrien og bliver synonymt med ægte køreglæde for millioner af ”Alfisti” og bilentusiaster verden over.

LOGOET OG BÅNDET TIL MILANO

Det ubrydelige bånd til Milano er grundstenen i Alfa Romeos globale image. Idéen til logoet kommer fra en ung illustrator ved navn Romano Cattaneo, en god ven af Giuseppe Merosi. Mens han ventede på sporvogn nummer 14 på Piazza Castello, blev hans opmærksomhed fanget af Biscione Visconteo på hovedtårnet i Castello Sforzesco. Det var kærlighed ved første blik, men der manglede stadig noget. Cattaneo og Merosi arbejdede på forskellige versioner: Den mest overbevisende viste Biscione-dragen på den ene side og Milanos byvåben, et rødt kors på en hvid baggrund, på den anden side.