HISTORIE
  • the story
  • racing passion
  • heart and soul
  • more info

FORTÆLLINGEN, DER INSPIREREDE BILENS HISTORIE

Milano, d. 24. juni 1910
ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) lancerer sin første bil, 24 HP, designet af Giuseppe Merosi. Fem år senere overtages fabrikken af Nicola Romeo, der skifter navnet til Alfa Romeo. Mærket bliver hurtigt et ikon. Alfa Romeo sætter en nye standarder for bilindustrien og bliver synonymt med ægte køreglæde for millioner af ”Alfisti” og bilentusiaster verden over.

racing passion

HUNDREDE ÅR MED BENZIN I BLODET

Siden sin grundlæggelse har Alfa Romeo konkurreret på racerbanen. Quadrofoglio-emblemet har domineret legendariske løb som Targa Florio, Mille Miglia og Le Mans og vundet hele 5 verdensmesterskaber: Det første GP World Championship nogensinde in 1925 med P2, de første to F1 championships med den legendariske 158 and 159 Alfetta, 1975 World Manifacturer’s Championship med 33 TT 12 og World Sport Championship i 1977 med 33 SC 12.
Alfa Romeo har sat mange uudslettelige spor i motorsportens historie med sin enestående P3, den fabelagtige 6C 1750, den uforglemmelige 8C og den kompromisløse 155 V6 TI DTM. Men det sidste kapitel er endnu ikke skrevet: Fremtiden tilhører dem der brænder for alt hvad de gør.

heart and soul

BILINDUSTRIENS HJERTE og SJÆL

I over hundrede år har Alfa Romeo ikke bare bygget – men skabt biler. Hver enkelt model stræber efter at levere en smuk, inspirerende og fremfor alt personlig køreoplevelse. En Alfa Romeo er mere end blot en maskine. Det er legemliggørelsen af en kompromisløs stræben efter teknologisk perfektion parret med det udprægede italienske flair for design. Takket være ikoniske modeller som 1900, Giulietta, Giulia, 1600 Spider Duetto, 75, 164, 147 og mange flere – er og bliver Alfa Romeo et af verdens mest efterstræbte mærker.

more info

more info