EFFEKTIV OG SPORTSLIG

Alfa Romeo går ind i en ny æra med avanceret hybridteknologi.

Ny Tonale

Køreglæde

Den ægte køreglæde i Alfa Romeo forstærkes nu af en helt ny, elektrisk køreoplevelse.

Performance

Sportslig kørsel, der får adrenalinen til at pumpe, er en del af mærkets DNA.

Højere effektivitet

Enestående rækkevidde, lavere miljøpåvirkning og avanceret energieffektivitet.

HYBRID

Tonale Hybrid med 1,5 l hybrid-benzinmotor med variabel turbo leverer et maks. moment på 240 Nm ved kun 1.500 omdr./min. og når maks. effekt på 160 hk på et øjeblik. Tonale Hybrid tilbydes også med 130 hk.

PLUG-IN HYBRID Q4

Tonale plug-in hybrid Q4 med 1,3 l benzinmotor med turbo sikrer jævn respons og acceleration samt en elmotor med en maks. effekt på 90 kW. Denne kombination giver en total effekt på 280 hk. Den totale rækkevidde WLTP for Tonale plug-in hybrid Q4 er over 600 km.

OPLADNING HJEMME

De fleste private biler holder parkeret om natten. Derfor er hjemmeopladning af plug-in hybridbilens batterier via boligens strømforsyning en god ide for dem, der har brug for, at bilen er klar til at køre næste morgen.

OFFENTLIG OPLADNING

Offentlige ladestationer er blevet lettere tilgængelige, da netværket udvides konstant. Det tager kun 2,5 timer at lade fuldt op.

MY ALFA CONNECT

Med My Alfa Connect appen får du adgang til alle din bils connected services. Under planlægningen af din næste tur tages der tages højde for rækkevidden fra din lokation, samt hvor den nærmeste ladestation befinder sig. Du kan nemt få adgang til eSolutions Charging appen og fjernaktivere din wallbox.

      

 

FORBEHOLD

 

Billederne er vejledende og er kun til illustrationsformål. De viste farver og detaljer kan være utilgængelige eller ændrede, når bilen bliver tilgængelig, f.eks. af tekniske og/eller produktionsmæssige og/eller kommercielle årsager. Visse af billederne kan vise tilbehør og/eller udstyr, som ikke er standard, og som, når bilen bliver tilgængelig, skal bestilles særskilt og koster ekstra.

Brændstofforbrug Alfa Romeo Tonale Hybrid MHEV-rækkevidde (l/100 km): 6,3-5,6; CO₂ emission (g/km): 144 -127. Typegodkendelsesværdierne er fastsat på basis af WLTP og er opdateret pr. 26.05.2022. De oplyste værdier er til brug for sammenligning.

Brændstofforbrug ved blandet kørsel for Tonale Plug-in Hybrid Q4 (l/100 km): 1,4 – 1,1. Energiforbrug ved blandet kørsel (kWh/100km): 18,7 – 16,8; CO2 emission (g/km): 33-26. Typegodkendelsesværdierne er fastsat på basis af WLTP og er opdat.

Ofte stillede spørgsmål

Alt hvad du bør vide om hybridteknologien

TEKNOLOGI

Alfa Romeo træder ind i en verden af hybridteknologi med Tonale Hybrid og den nye Tonale Plug-in Hybrid Q4.

Alfa Romeo kigger nu ind i fremtiden med Tonale Hybrid og den nye Tonale Plug-in Hybrid Q4. Mærkets to første hybridmodeller udgør et helt nyt kapitel i dets lange historie - ikoniske linjer og en innovativ ambition om energieffektiv, sportslig kørsel.

Hybrid betyder, at der anvendes mere end én energikilde til at drive bilen. Resultatet er et lavere brændstofforbrug og mindre CO2-udledning.

SUV er en forkortelse for Sports Utility Vehicle. I denne type bil har man en højere siddeposition end i andre biler. En hybrid SUV drives af en traditionel benzinmotor i kombination med en elmotor.

En hybridbil indeholder både en traditionel forbrændingsmotor og en elmotor. Ved hjælp af teknologien for regenerativ bremsning kan batteriet også oplades under kørsel, ved at der opsamles energi fra decelerationen, som overføres til bilens batteri.

Plug-in hybridbiler har mange af de samme fordele som elbiler, herunder lavere driftsomkostninger, støjfri kørsel, og nul emission ved ren elektrisk kørsel, mens man får fleksibiliteten ved en konventionel forbrændingsmotor på længere ture, uden nødvendigvis at skulle oplade batteriet via en ekstern kilde undervejs. Kombinationen af en forbrændingsmotor og en elmotor giver også mulighed for, at motoren kan levere et højere niveau af moment og ydeevne end konventionelle motorer med større slagvolumen. Alfa Romeo Tonale plug-in hybrid Q4 er en avanceret løsning med øget performance og kørekomfort, samt lavere driftsomkostninger og emissionstal end biler med forbrændingsmotor alene. Du får også fordelen af lavere registreringsafgifter.

Plug-In Hybrid er en af de bedste løsninger til at udnytte styrkerne ved at bruge en forbrændingsmotor (ICE) og en elektrisk motor kombineret. Inden for hybridverdenen garanterer Plug-In Hybrid desuden en optimal balance mellem elektrisk rækkevidde, opladningstid, brændstoføkonomi, køreegenskaber og ydeevne.

Plug-in-hybridbiler har mange af fordelene ved elbiler, f.eks. lavere driftsomkostninger, lydløs kørsel og nul udledning ved ren elektrisk kørsel, samtidig med at de har fleksibiliteten fra en konventionel forbrændingsmotor til længere ture, uden at batteriet nødvendigvis skal genoplades fra en ekstern kilde. Kombinationen af forbrændingsmotoren og den elektriske motor kan også gøre det muligt for bilen at levere et højere niveau af drejningsmoment og ydeevne end konventionelle motorer med større slagvolumen. Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 repræsenterer en avanceret løsning, som vil øge ydeevnen og kørekomforten ved at sikre lavere driftsomkostninger og lavere emissioner end køretøjer med forbrændingsmotor.

OPLADNING

Det tager ca. 2,5 time via en easyWallbox op til 7,4 kW eller en offentlig ladestation.

Via bilens infotainment system, eller via My Alfa Connect mobilappen.
Ved hjemmeopladning har du mulighed for at indstille den foretrukne tid for opladning (f.eks. om natten) og vælge effektniveau for opladningsprogrammet via en særlig side i infotainment-systemet.

Forbrændingsmotoren (ICE) starter automatisk for at sikre den fortsatte kørsel. Systemet er designet til at garantere et minimum ladeniveau for at sikre funktionen af firhjulstrækket (Q4).

Batterierne er konstrueret til at fungere korrekt året rundt ved almindelige gennemsnitstemperaturer. Rækkevidden kan blive reduceret, hvis bilen udsættes for meget høje temperaturer over længere tid, da der bruges energi til køling af batterierne. Bilens rækkevidde kan ligeledes blive reduceret i tilfælde af meget lave temperaturer, fordi der bruges energi til opvarmning af batterierne.

Bilen oplader under kørsel eller via tilslutning til en ekstern strømkilde.

Alfa Romeo Tonale plug-in hybrid Q4 oplader batteriet via:
1- Regenerativ bremsning: Bilens bevægelsesenergi omdannes til elektrisk energi, der oplader batteriet, i stedet for at gå til spilde som varmeenergi, som det sker, når en konventionel bil med forbrændingsmotor bremser. Elmotorer forbruger energi for at sikre fremdrift. Når denne fremdrift ikke længere er nødvendig (f.eks. i decelerationsfasen), bruges bremsekraften til at vende motorens rotationsretning og skabe elektricitet. Denne proces kendes som regenerativ bremsning og den genererede strøm lagres i batteriet. Under de rette omstændigheder kan en elbils rækkevidde blive forlænget med mere end 10 % ved hjælp af regenereret elektricitet.
2- E-Save driving mode: Ved at vælge denne mode, holder systemet batteriet på et fordefineret ladeniveau, eller kan oplade batteriet til en fastsat grænseværdi.

Alfa Romeo Tonale plug-in hybrid Q4 er udstyret med et ladekabel til hjemmeopladning (kaldet Mode 2), som passer til bilens type 2 ladeport. Dette betyder, at du kan oplade bilen via en stikkontakt i din garage eller din bolig. Bilens on-board charger omdanner vekselstrøm til jævnstrøm, som bilens batteri oplades med. Via infotainment interfacet eller via My Alfa Connect appen, som du kan downloade til din smartphone, er det muligt at indstille starttidspunktet for opladning og den maksimale strømtærskel, som du ønsker at anvende hjemme. Ønsker du en hurtigere opladning, kan du få installeret en wallbox, kaldet easyWallbox, som oplader hurtigere end en almindelig stikkontakt. For hurtigere opladning med en større effekt kan du også få installeret en eProWallbox, en wallbox med en ladeeffekt på op til 22 kW.

• Standard: Ladekabel til hjemmeopladning. Alfa Romeo Tonale plug-in hybrid Q4 er standardudstyret med et ladekabel, der kan tilsluttes et almindeligt standardstik i boligen.
• Option: Ladekabel til hurtig opladning. Type 3 ladekabel, der gør det muligt at oplade bilen via en offentlig ladestander og en eProWallbox.